Crissy Fila X Intelligentia Ice
CREATIEF CONCEPT, FOTOGRAFIE EN GRAFISCH ONTWERP.
EEN CULINAIR FOODCONCEPT VOOR DDW '15.
'I EAT, THEREFORE I AM'
Ik heb samen mogen werken met:
Concept: Sabine Gubbels, Modelfotografie: Yvonne van Dalen, Haar & Make up: Jagaira Hagendijk-de Jong
Model: Kiki Nolle, Loes Biemans, Onno Adriaanse, Lois Timmermans,
Uitvoering: Intelligentia Ice
Concept
Een 12-gangendiner waarbij bij elke gang steeds uit drie visuele opties moest worden gekozen. Intuïtieve keuzes die bepaalde of je een klassiek of juist uitdagend gerecht op je bord kreeg. De gemaakte keuzes en de reacties hierop brachten ieders persoonlijkheid naar voren. Een diner om over na te denken…
Dit culinair concept ontwikkelde ik in samenwerking met Sabine Gubbels en Intelligentia Ice. Sabine en ik zijn beide specialisten op het gebied van trends. Wat ons opviel was dat het ontwikkelen van je eigen identiteit en een bewuster leven steeds belangrijker werd. Zo maakte we samen met specialisten op het gebied van persoonlijkheidstesten, een test verwerkt in de vorm van een diner. Een sensationele avond voor zowel de smaakpupillen als voor je gedachtes.
Het Diner
Voorafgaand aan elke gang kreeg je drie beelden voorgeschoteld, die een bepaalde karaktereigenschap visualiseerden. Onafhankelijk, moedig of optimistisch. Wat past het beste bij jouw persoonlijkheid? Deze intuïtieve keuzes bepaalden hoe intens, gewaagd of klassiek jouw gerecht zou worden. De twaalf gerechten werden als amuse geserveerd.
Zeven van de negen avonden waren we compleet uitverkocht! Terwijl de gasten genoten van dit experiementele diner, gingen wij achter de schermen aan de slag met de gemaakte keuze's. De keuze’s die de gasten maakte tijdens het diner schetste voor een groot deel hun karakter. Ook de interactie met de anderen gasten speelde hierbij een belangrijke rol. Aan het einde van het diner werd duidelijk welk karaktertype het meest dominant was bij de desbetreffende gast en welke subtypes hierbij een belangrijke rol speelde. Het concept voor dit 12-gangen diner is geïnspireerd op een bestaand persoonlijkheidsmodel, namelijk de enneagramtheorie.
'Voed je identiteit'
De Chefs
De gerechten voor dit 12 gangendiner werden ontwikkeld door:
Ralph Drost (uitvoerend chef)
Chef en eigenaar van By-Ralph
Ralph is de uitvoerende chef samen met het team van Intelligentia ICE
Danny Korenman
Eigenaar & frommagier bij Etxea
Peter Kesseler
Culinair entertainer (eigen bedrijf)
Wouter van Laarhoven
Chef bij Wynwood
Martien Pruimboom
Chef bij Piet Hein Eek restaurant
www.pietheineek.nl/nl/restaurantzaal
Ilene Scholte
Thuiskok en blogger
Peter Verbeek
Eigenaar en chef van Guilty Pleasures (bijzondere cafetaria)
Adrian Zarzo
Chef en eigenaar van Zarzo
zarzo.nl